Search for:
how to write an essay cambridge pdf essay writers free how to write an email declining a proposal
how to write an essay sat paperhelp.nyc how to write an essay for university
how to write an essay middle school https://www.paperhelp.nyc/ what the best essay writing service
Балетското студио АНАБЕЛА Велес постои од 1995 година и успешно работи на општинско, државно и меѓународно ниво. 
Започнува со работа под името ГЛОРИЈА, но се случува трагедија кога една членка со име АНАБЕЛА, починува и во нејзина чест, групата ја преименувавме во АНАБЕЛА.
Во БС АНАБЕЛА Велес членуваат деца на возраст од 3 години па нагоре, поделени во неколку старосни категории. 
Се изучува модерниот балет, а покрај него и џез балет, етно балет, хип-хоп, латино-американски танци и друго.
БС АНАБЕЛА Велес е учесник на многу манифестации, а од Општина Велес ја има добиено највисоката 9-то Ноемвриска награда.
Во своето повеќегодишно учество на домашни и меѓународни наттпревари во модерни танци, БС АНАБЕЛА Велес се има закитено со 200 највисоки награди.
Денес, БС АНАБЕЛА Велес брои околу 130 членови и секоја година бројот се зголемува, што е потврда за нашата успешна работа.